Uitslag Super Bowl 51

De New England Patriots hebben de 51ste editie van de Super Bowl gewonnen. In een wedstrijd waarbij het leek alsof de Atlanta Falcons redelijk makkelijk zouden winnen maakten de Patriots een geweldige comeback en zorgden zo voor een zeer spannende wedstrijd. Deze Super Bowl gaat als een legendarische de boeken in.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en kwamen aanvallend niet sterk uit de startblokken. Zowel de Falcons als de Patriots kwamen tijdens het eerste kwart niet tot scoren. De verdedigingen speelden sterk en de aanvallende teams hadden nog geen oplossing gevonden om door te kunnen breken.

Aan het begin van het tweede kwart leken de Patriots onderweg om de eerste punten van de wedstrijd te scoren. Met 1st & 10 op de 33-yards lijn van de Falcons kreeg runningback LeGarrette Blount de bal, maar liet deze na een paar yards vallen. Falcons-cornerback Robert Alford reageerde snel en zorgde dat de bal in het bezit van de Falcons kwam. Na een mooie drive onder leiding van quarterback Matt Ryan was het uiteindelijk runningback Devonta Freeman die de eerste touchdown van de wedstrijd wist te maken. De Patriots konden ook bij de eerstvolgende keer geen manier vinden om door de verdediging van de Falcons te komen en moesten de bal weer redelijk snel inleveren.

Na een trage start leken de Falcons het aanvallend voor elkaar te hebben en wisten weer een touchdown te scoren na een 19-yards pass van Ryan naar tight-end Austin Hooper. Met een achterstand van veertien punten moesten de Patriots echt iets gaan terugdoen. Tijdens de volgende drive leek het er een lange tijd op dat de Patriots eindelijk zouden gaan scoren. Mede dankzij fouten in de verdediging van de Falcons en een paar penalties in hun voordeel kwamen de Patriots stap voor stap dichtbij de endzone van de Falcons. Met 3rd & 6 vanaf de 23-yards lijn van de Falcons gooide Brady echter een interception, die werd teruggelopen voor een touchdown door Alford. Met nog maar een paar minuten te spelen in het tweede kwart keken de Patriots tegen een achterstand van maar liefst 21 punten aan. De Patriots wisten wel met nog vijf seconden te spelen een fieldgoal te maken en zetten hiermee de ruststand van 21-3 op het scorebord.

De half-time show die werd verzorgd door Lady Gaga was een waar spektakel. De afgelopen jaren leek het een traditie te worden om de half-time show met meerdere artiesten uit te voeren, maar Lady Gaga koos er voor om het alleen te doen. Het was een zeer strakke show, met veel hits, veel vuur(werk) en flink wat choreografie.

Het derde kwart leek te beginnen zoals de Patriots het wilden. De Falcons mochten beginnen, maar gingen 3 and out. De Patriots konden hier echter geen gebruik van maken en gingen zelf ook 3 and out. Het volgende balbezit van de Falcons resulteerde na een drive van 85-yards in nog een touchdown voor de Falcons. Dit keer was het runningback Tevin Coleman die de bal ving na een 6-yards pass van Ryan. De wanhopige Patriots moesten nu alles op alles zetten om zich terug te knokken in de wedstrijd. Na een drive van bijna acht minuten wisten de Patriots dit keer wel te scoren. Brady gooide de bal naar zijn runningback James White, die de bal zonder veel problemen de endzone van de Falcons binnenliep. De PAT werd gemist door kicker Stephen Gostkowski, waardoor de stand op 28-9 bleef staan.

De Patriots leken eindelijk een manier gevonden te hebben om de Falcons te stoppen. In het begin van het vierde kwart werden de Falcons gestopt, waarna de Patriots weer mochten aanvallen. Na een snelle drive van een paar minuten waren de Patriots weer dichtbij een touchdown, maar na twee opeenvolgende sacks moesten ze genoegen nemen met een fieldgoal. Hiermee kwam de stand op 28-12 en hadden de Patriots nog twee touchdowns en twee two-points conversions nodig om gelijk te komen. Met nog acht minuten te spelen leek het er op dat de wedstrijd al gespeeld was, maar de Patriots waren niet van plan om op te geven.

Ryan maakte tijdens de eerstvolgende drive een kostbare fout en liet de bal uit zijn handen vallen. Brady en de Patriots maakten hier dankbaar gebruik van en scoorden een touchdown met widereicever Danny Amendola. White zorgde voor een succesvolle two-point conversion, waardoor de Patriots nog maar een achterstand van acht punten hadden. Voor de eerste keer in de wedstrijd stonden de Falcons onder druk, maar wisten na een paar mooie acties weer snel op het veld van de Patriots te komen. Een sack en een penalty zorgden er voor dat de Falcons geen fieldgoal konden maken en de bal weer moesten inleveren.

Met nog een kleine vier minuten te spelen kregen de Patriots nog een keer de bal terug en moesten op jacht naar een touchdown en nog een two-point conversion. Na een ongelovelijke catch van Julian Edelman, waarbij hij de bal net van de grond wist af te houden leken de Patriots een historische comeback te maken. Met nog 57 seconden te spelen liep White weer de endzone binnen voor een touchdown, waarmee de stand op 28-26 kwam. De two-point conversion was ook nu weer succesvol en de comeback van de Patriots was een feit! De Falcons kregen nog wel de bal, maar wisten niet te scoren, waardoor voor het eerst in de geschiedenis van de Super Bowl een over-time gespeeld moest worden.

De Patriots mochten beginnen in over-time en wisten na een 75-yards drive een touchdown te scoren met Lewis, waardoor het meteen einde verhaal was voor de Falcons. De Patriots, Brady en coach Belichick winnen hiermee voor de vijfde keer de Super Bowl.