Terugkeer van de Korean Zombie

Na een jaar blessureleed en het vervullen van een tweejarige dienstplicht in het Zuid Koreaanse leger keert The Korean Zombie Jung Chan-sung vannacht, tijdens UFC Fight Night 104, weer terug in de octagon.


Promo UFC Fight Night 104 (Bron: Youtube)

Jung's laatste gevecht ging in 2013 verloren tegen de kampioen van de vedergewichtsklasse, José Aldo. In de vierde ronde raakte Jung's schouder uit de kom en terwijl hij deze tijdens het gevecht terug wilde zetten, werd hij kansloos op de grond gewerkt. Aldo raakte Jung daar zwaar, waarna de scheidsrechter het gevecht beëindigde en Jung schreeuwend van de pijn op de grond achterbleef.

Vannacht dus zijn terugkeer in de octagon tegen Dennis Bermudez, een worstelaar met 21 professionele MMA-gevechten op zijn palmares, waarvan hij er zestien gewonnen heeft. Dit gevecht zal zich waarschijnlijk op de grond gaan afspelen, aangezien Bermudez zich daar het beste thuis voelt. Jung blijft met zijn kickboksachtergrond graag staande vechten, maar is op de grond ook voortreffelijk.

Het tweede deel van het hoofdprogramma wordt gevuld met de damespartij tussen Alexa Grasso en Felice Herrig. Grasso (9-0) is nog ongeslagen en verdiende haar contract in de UFC door het winnen van de reality show The Ultimate Fighter Latin America 3. Herrig (11-6) volgde eenzelfde route door de talentenshow in 2014 te winnen.


Alexa Grasso vs Felice Herrig (Foto's: Getty)

Overig hoofdprogramma
Abel Trujillo vs. James Vick
Volkan Oezdemir vs. Ovince Saint Preux
Marcel Fortuna vs. Anthony Hamilton
Jessica Andrade vs. Angela Hill

Voorprogramma
Curtis Blaydes vs. Adam Milstead
Chris Gruetzemacher vs. Chas Skelly
Ricardo Lucas Ramos vs. Michinori Tanaka
Bec Rawlings vs. Tecia Torres
Alex Morono vs. Niko Price
Daniel Jolly vs. Khalil Rountree

UFC Fight Night: Bermudez vs Jung wordt gehouden in het Toyota Center in Houston, Texas. Het hoofdprogramma wordt uitgezonden door betaalzender FOX sports. De uitzending begint vannacht om 4:00 uur op kanaal 8. Het voorprogramma is vanaf 1:00 uur live te volgen via abonnementenservice UFC Fight Pass.