Bayern verslikt zich thuis in Schalke 04, Wolfsburg genekt door penalty

Koploper Bayern München biedt Red Bull Leipzig de kans om het gat te verkleinen tot op één punt te naderen. Arjen Robben & co struikelde over Schalke 04 (1-1).

Met zijn vijftiende Bundesliga-doelpunte van het seizoen zette Robert Lewandwoski Bayern na acht minuten op het juiste spoor. De vooractie was van Arjen Robben, die in de basis begon. Via de Nederlander belandde de bal uiteindelijk bij Arturo Vidal die hem goed klaarlegde voor Lewandowski. De Pool schoot met links de bal achter Ralf Fährmann.

Lang kon Bayern niet van de voorsprong genieten, want vier minuten daarna maakte de Braziliaan Naldo gelijk namens Schalke. Daniel Caligiuri, die overkwam van VfL Wolfsburg, bekroonde zijn eerste basisplek met een assist. Naldo zette zijn voet tegen de bal na een vrije trap van Caligiuri en klopte, hoewel het schot niet onhoudbaar leek, Manuel Neuer.

Schalke leunde nade 1-1 op de counter en bleef dankzij een uitstekende organisatie overeind. Bayern moest daarbij bij het druk zetten telkens uitkijken voor de gevaarlijke tegenstoot en had het daar zichtbaar lastig mee. Ook in de tweede helft was het Bayern dat aanviel en ook nog kansen kreeg, maar de koploper had het vizier deze keer niet op scherp. De enige man die nog scoorde was Caligiuri, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.Arjen Robben in duel met Benedikt Hoewedes. (PRO SHOTS/Witters)
Arjen Robben in duel met Benedikt Hoewedes. (PRO SHOTS/Witters)

VfL Wolfsburg en Jeffrey Bruma hebben zaterdagmiddag in de slotfase verloren op bezoek bij 1. FC Köln na een twijfelachtige strafschop, benut door Anthony Modeste. Het werd 1-0.

De eerste twintig minuten waren de gastheren duidelijk de sterkere ploeg. Die Wölfe hadden moeite om de vrije man te vinden en zagen elke bal die voorwaartse werd gespeeld, net zo snel weer terugkomen.

Bij VfL Wolfsburg had Bruma een basisplek, terwijl Riechedly Bazoer op de bank zat. Mede door het goede spel in het eerste bedrijf, hadden 1. FC Köln-aanvallers Yuya Osako en Modeste een lastige middag.

Terwijl voor rust er geen kansen vielen te noteren voor beide elftallen, daar begonnen de gaten er in de tweede helft te vallen. Om de aanvallen van Köln af te stoppen, was Bruma in de 58e minuut genoodzaakt de noodrem te gebruiken. Dominique Heintz was het slachtoffer, waarop de Oranje-international geel ontving en daardoor geschorst is voor het duel met Hoffenheim volgende week.

Wolfsburg werd sterker en sterker, maar uiteindelijk was het de thuisclub die op voorsprong kwam nadat doelman Diego Benaglio een strafschop veroorzaakte. Modeste schoot de zelf versierde penalty vervolgens binnen: 1-0. Het bleek genoeg voor de zege van Köln.