Shorttracksters De Vries en Schulting pakken zilver in Dresden

Shorttrackster Rianne de Vries heeft in Dresden haar eerste individuele wereldbekermedaille veroverd. De Europees kampioene op de 500 meter, die met de aflossingsploeg wel vijf WB-medailles won, veroverde in Duitsland zilver op de 1.500 meter.

De Vries reed tot drie ronden voor het eind aan kop, maar moest toen Kim Boutin laten gaan. De Canadese ging er vandoor en schaatste als eerste over de streep. De Vries kon de rest van de finalisten wel achter zich houden en daarmee voor het eerst individueel succes boeken op wereldbekerniveau. 

De overige Nederlanders speelden in Dresden op deze afstand geen rol. Avalon Aardoom kwam niet door de kwalificaties en bij de heren was Daan Breeuwsma de beste Nederlander met een twaalfde plaats. Bij de heren werd deze afstand gewonnen door de Canadees Charles Hamelin. 

Later vandaag zijn nog de finales op de 1000 meter, met namens Nederland Suzanne Schulting. Verder zijn ook nog de halve finales van de ploegenachtervolging. 

Update 16.20 uur

Suzanne Schulting heeft zilver gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Dreden. De 19-jarige Friezin pakte alweer haar vijfde wereldbekermedaille van het seizoen. Ze werd tweede op de 1.000 meter. Schulting moest alleen de Canadese Marianne St. Galais voor zich dulden. Ook het brons ging naat Canada. Valerie Malties werd derde. 

Bij de heren was er geen succes op de kilometer. Dennis Visser won wel de B-finale en werd daarmee vijfde. Sjinkie Knegt kreeg in de kwartfinales een penalty aan zijn broek. Hij zou de Zuid-Koreaan Dae Heon Hwang hebben gehinderd. Het was al weer de derde diskwalificatie voor Knegt dit seizoen.