Baku wil finale Champions League 2019

De Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku heeft zich kandidaat gesteld om de finale van de Champions League van het seizoen 2018/19 te organiseren. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA bekendgemaakt. Naast Baku is ook het Spaanse Madrid kandidaat om te finale te organiseren.

Wat Baku betreft wordt de finale gehouden in het Nationaal Stadion, goed voor zo'n 70.000 plaatsen en in 2015 al het toneel van onder meer het atletiek op de Europese Spelen. Madrid heeft de pijlen gericht op het Estadio Metropolitano, waar Atlético Madrid vanaf komend seizoen zal spelen. 

De laatste keer dat Madrid de eindstrijd organiseerde was in 2010 in het Bernabéu van Real Madrid. Internazionale won er met onder meer Wesley Sneijder in de gelederen de finale van Bayern München. Baku heeft de Champions League-finale nog nooit georganiseerd.

De Azerbeidzjaanse stad doet overigens ook een gooi naar de finale van de Europa League in hetzelfde seizoen, maar beide wedstrijden organiseren is in elk geval niet toegestaan. In die strijd krijgt Baku concurrentie van Frankfurt of Stuttgart, Sevilla, Glasgow, Istanbul en Tbilisi.