Zoon van oud F1-coureur Panis in WTCC

Aurélien Panis rijdt dit seizoen in het World Touring Car Championship. De 22-jarige zoon van oud F1-coureur Olivier Panis zal een Honda Civic van Zengő Motorsport besturen.

Aurélien Panis: “Ik ben heel trots om deel te gaan nemen aan het WTCC. Het is een sterk internationaal kampioenschap en een grote stap in mijn carrière. Er zijn veel ervaren en succesvolle coureurs actief in het kampioenschap dus het wordt een spannende en grote uitdaging voor mij. Vanaf dag één zal ik mijn mouwen opstropen. Ik ben trots om voor een geweldig team als Zengő Motorsport, dat in het verleden races wist te winnen, te mogen rijden en trots om toe te treden tot de Honda racefamilie.”

Afgelopen seizoen reed de Fransman in Formula V8 3.5. Hij scoorde drie overwinningen en finishte als vijfde in de eindstand. Wie de tweede auto van het Hongaarse team gaat besturen is nog niet bekend.

Zijn landgenoot John Filippi zal komend seizoen een Citroën C-Elysée van Sébastien Loeb Racing besturen. Afgelopen drie seizoenen reed de Fransman voor Campos Racing. Teamgenoot van Filippi is de Brit Tom Chilton.