Vluchter Rowe pakt tweede etappe in Australië, Tusveld zevende

De tweede etappe van de Herald Sun Tour in Australië is vrijdag gewonnen door Luke Rowe. De Welshman van Team Sky was de sterkste van een groepje vluchters na een rit van 165 kilometer tussen Mt. Beauty en Beechworth.

De kopgroep ontstond na zo'n 25 kilometer op de eerste beklimming van de dag en bestond uit tien renners. Naast Rowe zat onder meer Tim Ariesen van Roompot-Nederlandse Loterij erbij, terwijl Orica-Scott in het peloton het tempo dicteerde. 

Op de laatste klim van de dag opende Rowe de aanval, waarbij vier renners nog aan konden sluiten. Zij werden echter ook gelost door de Welshman, die een halve minuut voor medevluchter Connor Dunne als winnaar over de finish kwam. Het was pas de tweede overwinning ooit voor Rowe, die vijf jaar geleden in de Tour of Britain een etappe won. 

Leider Damien Howson kreeg tijdens de laatste klim een lekke band, waarna Chris Froome met teamgenoot Kenny Elissonde in de aanval ging. Howson's ploeggenoten Johan Esteban Chaves en Simon Gerrans reden het gat echter weer dicht en een halve kilometer voor de streep werd Froome gepakt. Martijn Tusveld won het sprintje om de zevende plek.