NBA: Dwight Howard neemt wraak in Houston

De Houston Rockets zijn dit jaar één van de beste ploegen in de NBA. Dit in tegenstelling tot het afgelopen seizoen, waarin de Texanen een ongeïnteresseerde indruk maakten, de sfeer in het team niet bijster goed was en de ploeg ternauwernood de play-offs wist te halen. Als reden voor de wederopstanding van Houston wordt steevast het vertrek van center Dwight Howard genoemd. Hij zou een slechte invloed hebben in de kleedkamer zijn en zijn spel paste niet meer in de huidige NBA.

Afgelopen nacht keerde Dwight Howard met zijn nieuwe ploeg de Atlanta Hawks voor de eerste keer terug in Houston. Hij bezocht zijn oud-ploeggenoten in de kleedkamer en kreeg van de Rocketsfans een gemixte reactie. Zowel applaus als boegeroep vielen Howard ten deel.

Hoewel Howard ontkende op wraak uit te zijn, deed zijn spel anders vermoeden. Howard speelde als in zijn beste dagen en deed de Rockets veel pijn onder de basket. Toch leek Houston een eenvoudige zege te boeken. Met nog acht minuten te spelen had de thuisclub een voorsprong van 97-77.

Wat volgde was een ongekende implosie van de Rockets en een sensationeel kwart van Tim Hardaway jr. James Harden bleef in het slotkwart op zes punten steken. Hardaway scoorde in deze periode 23 punten. Wat de comeback nog indrukwekkender maakte was dat Atlanta-coach Mike Budenholzer starters Paul Millsap en Dennis Schröder op de bank hield.

Met twee minuten op de klok nam Atlanta de leiding over door een vrije worp van Hardaway jr. De ploeg hield de voorsprong vast en won met 108-113.

Dwight Howard miste slechts twee schoten en eindigde met 24 punten en 23 rebounds. Tim Hardaway jr. werd met 33 punten topscorer bij Atlanta.

James Harden noteerde voor de Rockets 41 punten, 8 rebounds en 8 assists. Het was voor Houston de achtste nederlaag in de laatste dertien wedstrijden.

Hawks verslaan de Rockets. Bron: YouTube.

De Golden State Warriors wonnen uit van de Los Angeles Clippers, 120-133. Bij de Warriors ontbrak Draymond Green. De Clippers spelen al een paar weken zonder Chris Paul. Golden State scoorde de eerste zes punten van de wedstrijd en stond nooit achter.

Thompson, Curry en Durant scoorden gedrieën samen 76 punten. Bij de Clippers werd Blake Griffin met 31 punten topscorer.