Keepster Sombroek neemt afscheid van Oranje

Keepster Joyce Sombroek (26) kondigde vandaag aan dat ze stopt als keepster van de Oranje hockeydames. Ze heeft last van slijtage aan haar heup, waardoor ze niet meer de volle 100 procent kan geven voor Oranje.

Sombroek nam de afgelopen twee maanden rust en ging reizen en co-schappen lopen in Australië. De twee maanden rust maakten de klachten aan haar heup echter niet minder. De keepster besloot daarop, na lang twijfelen, een punt te zetten achter haar Oranje-carrière. "Ik kies nu voor mijn gezondheid." Daarnaast wil ze zich meer richten op haar studie Geneeskunde en de co-schappen die ze daarvoor moet lopen. "Dat heeft niet de doorslag gegeven, maar ik vind het ook heel belangrijk om aan mijn maatschappelijke carrière te werken."

Sombroek debuteerde in 2010, destijds als jongste keepster voor Oranje ooit. Ze won alles wat er te winnen valt: het EK, WK, Champions Trophy, HWL en de Olympische Spelen. "Ik kan terugkijken op een ontzettend mooie carrière, waarin we samen veel hebben gewonnen. Ik ben heel trots. Het was ongelofelijk bijzonder."

Keepster Sombroek neemt afscheid van Oranje (Pro Shots / Action Images)
Keepster Sombroek neemt afscheid van Oranje (Pro Shots / Action Images)