Martin soleert naar mooie ritwinst in Valencia, Quintana slaat slagje

Tony Martin heeft op mooie wijze de tweede etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Der Panzerwagen soleerde na 180 kilometer tussen Alicante en Denia naar zijn eerste zege voor zijn nieuwe ploeg Katusha.

De rit werd gekenmerkt door een lokale ronde aan het einde, waarin de Alto de Montgo beklommen moest worden. Een kopgroep pakte onderweg zes minuten voorsprong en de taaie Fransman Cyril Gautier hield het langst stand. Vijftien kilometer voor het einde, vlak voor de tweede beklimming, werd hij teruggepakt.

Roompot-Nederlandse Loterij begon met Pieter Weening op kop van het peloton en Pim Ligthart in zijn wiel, waarna David de la Cruz de finale opende. Onder meer LottoNL-renner Primoz Roglic en niemand minder dan Nairo Quintana konden zich losmaken van het peloton en ook Martin zat erbij. De Duitse tijdrittopper ging er in de afdaling vandoor en werd pas bij de finish teruggezien. Een aanvalletje van Quintana mocht niet baten en het was Ligthart die de tweede plek veroverde. 

Quintana deed overigens wel uitstekende zaken in het klassement. Door mee te springen in het groepje maakte hij al zijn in de ploegentijdrit verloren tijd op onder meer Nicholas Roche en Wouter Poels weer goed. Greg van Avermaet is de nieuwe leider.