Formule 1-coureurs zien 'halo' niet zitten

De coureurs in de Formule 1 zien de invoering van de zogenaamde 'halo' in 2018 niet echt zitten. Dat blijkt uit een enquête van wereldautosportbond FIA, die door de coureurs ingevuld kon worden.

De 22 coureurs - die van vorig jaar - hadden tot woensdag de tijd om de vragenlijst in te vullen en opvallend genoeg deden slechts zestien van hen dat. Een kleine meerderheid ziet de invoering van de halo niet zitten: zeven coureurs stemden tegen, vijf coureurs stemden voor invoering en vier man kon het niet zoveel schelen. 

De beschermende 'ring' boven de cockpit zou in eerste instantie dit jaar al ingevoerd worden, maar nadat teambazen vonden dat er meer onderzoek nodig was besloot men om het systeem in 2018 in te voeren. De stem van de coureurs is niet bindend, maar het vermoeden bestaat dat de FIA het toch wel mee zal nemen in de besluiten.

Onder meer Nico Rosberg, Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo spraken zich vorig jaar al uit voor de halo, terwijl onder anderen Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer en Kevin Magnussen er openlijk tegenstander van waren. Meerdere teams hadden afgelopen seizoen tijdens vrije trainingen al eens een halo op de auto, wat de boel er vaak niet fraaier op maakte.