Lampard (38) zet punt achter prachtige carrière

Frank Lampard heeft donderdag zijn afscheid aangekondigd. Na een profcarrière van 21 jaar vindt de Chelsea-legende het mooi geweest.

Lampard bracht het nieuws via social media naar buiten. "Ik heb besloten dat dit het juiste moment is om mijn carrière als profvoetballer te beëindigen. Hoewel ik uit binnen- en buitenland een paar interessante aanbiedingen kreeg om nog door te gaan, is het voor m'n gevoel nu tijd voor het volgende hoofdstuk in mijn leven", schrijft de Engelsman op Facebook.

"Ik ben ontzettend trots op alle prijzen die ik heb gewonnen, dat ik meer dan honderd keer voor mijn land mocht uitkomen en dat ik tijdens mijn loopbaan meer dan driehonderd goals heb gemaakt." De middenvelder bedankt vervolgens familie, vrienden en alle clubs waar hij heeft gespeeld.

Frank Lampard groeide op bij West Ham United, waar hij de eerste jaren van zijn profcarrière verbleef. Bij Chelsea groeide hij vervolgens uit tot een clubicoon en mede dankzij Lampard wonnen The Blues onder meer drie landstitels, vier FA Cups, de Europa League en de Champions League.

In totaal speelde Lampard 648 officiële wedstrijden voor Chelsea (211 goals) en in de zomer van 2014 vertrok hij naar New York City FC. De club uit de MLS verhuurde hem eerst aan Manchester City. De routinier speelde 106 interlands voor Engeland, waarin hij 29 keer scoorde.