Gamecriticus TotalBiscuit geneest mogelijk van kanker

John Bain, onder gamers beter bekend als TotalBiscuit of The Cynical Brit, heeft op Twitter aangekondigd dat bij zijn meest recente controle is geconstateerd dat de tumoren vernietigd of geslonken zijn en dat er geen uitzaaiingen zijn gevonden. Bain lijdt sinds 2014 aan darmkanker, waarbij eind 2015 de prognose grimmig was: toen werd hij ongeneeslijk ziek verklaard.

"Het doel van de behandeling is verschoven van 'uitstellen van het onvermijdelijke' naar genezing", legt de cynische Brit uit in een reactie op Twitter, die al op twintigduizend likes kon rekenen. Wanneer de volgende operatie gepland staat is niet bekend, maar dat zal Bain waarschijnlijk wereldkundig maken, dus houdt zijn twitter in de gaten als je op de hoogte wil blijven.

In het begin van 2015 leek het aanvankelijk ook de goede kant op te gaan, maar tegen het einde van dat jaar bleek de kanker te zijn uitgezaaid naar zijn lever, waarna werd geconstateerd dat de ziekte ongeneeslijk was. Een nieuwe reeks behandelingen bleek tegen verwachtingen echter zeer goed aan te slaan.