Russen schorsen olympisch bobsleekampioen vier jaar

De Russische bobsleeër Dmitriy Trunenkov is door de Russische bobsleebond vier jaar geschorst vanwege het gebruik van verboden middelen. Dat heeft het Russisch antidopingagentschap RUSADA bekendgemaakt. 

Wanneer Trunenkov precies een positief plasje heeft ingeleverd werd niet gepubliceerd, maar vermoedelijk is dat een klein jaartje geleden. RUSADA meldt namelijk dat de schorsing met terugwerkende kracht op 19 april 2016 in is gegaan. 

Trunenkov zat in 2014 in de viermansslee van Alexander Zubkov, die zijn team naar het olympisch goud stuurde. Bijna twee jaar na de Spelen kwam Trunenkov nog twee keer in actie bij een World Cup, waarna hij internationaal nergens meer aan mee heeft gedaan.

Zubkov zelf is officieel nog niet verdacht, hoewel hij wel genoemd werd in bijlagen van het inmiddels beruchte McLaren-rapport over Russische staatsdoping. Dat geldt ook voor de man met wie hij in Sochi dubbel olympisch goud won, remmer - en armworstelaar - Alexey Voyevoda. Zubkov zelf is inmiddels overigens president van de Russische bobsleebond.