Zitskiër Kampschreur (17) drievoudig wereldkampioen

Zitskiër Jeroen Kampschreur is één jaar voor de Paralympische Spelen van Pyeongchang de nieuwe superster van de Nederlandse paralympische wintersportwereld. De pas 17-jarige Kampschreur veroverde tijdens het WK in het Italiaanse Tarvisio in de afgelopen dagen al de wereldtitels op de supercombinatie en de reuzenslalom, maar zijn favoriete onderdeel moest nog komen.

Dinsdag stond de slalom, Kampschreur's beste onderdeel, op het programma tijdens de laatste dag van het WK. In de eerste run liet hij wederom een prima prestatie zien: op driekwart van een seconde van de Pool Igor Sikorski stond hij tweede. In de tweede afdaling liet Kampschreur zich echter helemaal gaan. Hij zette vooral dankzij een subliem tweede deel veruit de snelste tijd van iedereen neer en zag Sikorski op 0,37 seconden stranden, waardoor de Nederlandse tiener zijn derde gouden medaille op mocht halen.

Voor Nederland bleef het daar overigens nog niet bij, want in dezelfde categorie was er ook nog eens brons en ook dat was voor een tiener. De 18-jarige Niels de Langen kon weliswaar niet in de buurt blijven van Kampschreur en Sikorski, maar op 2,15 seconden was hij wel goed voor een knappe bronzen medaille.