Bastion uit Overwatch wordt aangepakt

De ene patch is pas net live of Blizzard werkt alweer aan de volgende. Eén van de minder gebruikte heroes uit Overwatch (in ieder geval in competitive) is Bastion. Geoff Goodman heeft een aantal wijzigingen aangekondigd die binnenkort getest gaan worden in de PTR.

In Recon Mode, de modus waarin Bastion gewoon vrij rondloopt, krijgt zijn wapen minder spreiding en een groter magazijn, om deze modus in het algemeen beter te maken. In Sentry Mode, waarin Bastion verandert in een soort turret, veranderen ze de focus. In PTR proberen ze hem meer een schildbreker te maken en hem iets meer overlevingskans te geven. Dit doen ze door de spreiding van de kogels te vergroten, maar headshots te verwijderen. Daarnaast ontvangt hij in deze modus minder schade.

Ook zijn vaardigheid Self-Repair blijft niet onaangepast. Net als D.Va haar Defense Matrix zou deze vaardigheid een beperkte resources hebben om gebruikt te worden (hierna moet de vaardigheid herladen), maar is de vaardigheid wel te gebruiken terwijl Bastion beweegt en onderbreekt ontvangen schade het herstelproces niet meer.

Al met al moet dit Bastion meer levensvatbaar maken en, naar het schijnt, een counter voor tanks als Reinhardt worden. Wanneer de nieuwe PTR live gaat, en welke andere wijzigingen we te zien krijgen, is nog niet bekend.