Alonso: "Aero grootste vraagteken McLaren"

Fernando Alonso heeft er alle vertrouwen in dat de Hondamotor in het Formule 1-seizoen 2017 achterin zijn bolide goed zal gaan presteren. De aerodynamica van de McLaren die eromheen zit is een heel ander verhaal. Daar staan nog grote vraagtekens achter.

De afgelopen jaren kwam de Hondamotor nog ernstig tekort achterin de McLaren, maar de Japanners hebben een flinke inhaalslag gemaakt. Daar is Alonso enorm blij mee. "De Mercedesmotor staat bovenaan en is voor iedereen lastig bij te halen, maar als we er in de buurt komen dan kunnen we het gevecht aan gaan. Ik ben er 100 procent van overtuigd dat we het gewenste motorvermogen kunnen bereiken, maar qua aerodynamica is het één groot vraagteken."

Voor dit seizoen gaan de aerodynamische regels op de schop en dit betekent dat het ene team het beter voor elkaar heeft dan het andere. "Als er nieuwe regels zijn kun je het goed doen of het mis hebben. Het hangt er vanaf hoe  ieder team de regels interpreteert. Je kunt ervoor kiezen om naar rechts te gaan en iemand anders in de paddock gaat links, dan kun je er na vier of vijf races achter komen dat je naar links moet omdat je verkeerde keuzes hebt gemaakt. Hopelijk horen wij bij het rijtje dat het meteen goed doet."