Zitskiër Kampschreur (17) wéér wereldkampioen

Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft op het wereldkampioenschap paraskiën zijn tweede gouden medaille veroverd. De pas 17-jarige Nederlander won in Tarvisio eerder al goud op de supercombinatie, maandag was het raak op de reuzenslalom.

In de eerste run moest Kampschreur nog genoegen nemen met de tweede plek, op 0,22 seconden van de Oostenrijker Markus Gfatterhofer. Regerend paralympisch kampioen Christoph Kunz stond op 0,59 seconden en vicewereld- en paralympisch kampioen Corey Peters moest al bijna een seconde toegeven. Voor uittredend wereldkampioen Georg Kreiter bleek een van de laatste poortjes een brug te ver en de Duitser haalde de finish niet.

Kunz ging in run twee onderuit en Peters stelde teleur, wat de deur voor Kampschreur wijd open zette. Hij dook 0,57 seconden onder de tijd van de Amerikaan Andrew Kurka, die vanaf plek zeven na run één een sterke opmars maakte. Alleen Gfatterhofer kon de jonge Nederlander nog bedreigen, maar de Oostenrijker maakte bovenaan de piste al een fout en moest op meer dan anderhalve seconde van de tiener genoegen nemen met het brons.