Schansspringer Wellinger wint in Willingen

Schansspringer Andreas Wellinger heeft zondag de World Cup-wedstrijd in het Duitse Willingen gewonnen. De 21-jarige Duitser boekte zo eindelijk zijn tweede individuele overwinning ooit in de World Cup.

Eind 2012 kwam hij als supertalent het Duitse team in, in januari 2014 boekte hij zijn eerste zege, maar onder meer door blessures raakte hij daarna in een vormdip. Dit seizoen is Wellinger weer goed op dreef, getuige onder meer derde en tweede plekken eerder deze maand in Wisla en Zakopane.

Op de Mühlenkopfschanze in Willingen stond Wellinger zondag op de tweede plek na de eerste ronde, achter de Noor Daniel André Tande. Die kon in de finaleronde zoals wel vaker dit seizoen echter niet tegen de druk en maakte bij de afsprong een forse fout. Tande kon zijn vlucht nog lang rekken, maar viel toch buiten het podium: vierde. Het stadion ontplofte, want het betekende dat Wellinger eindelijk zijn langverwachte tweede zege pakte. Op minimale achterstand eindigde Stefan Kraft op de tweede plek, gevolgd door zijn Oostenrijkse landgenoot Manuel Fettner.