Uitslagen Jupiler League - Telstar vist achter het net

Na elke speelronde komt FOK!sport met een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de 'westrijd van de week'. Deze week is dat het Noord-Hollandse onderonsje Telstar - FC Volendam, ook wel de vissersderby genoemd.

Telstar is het seizoen goed begonnen, maar er lijkt zand in de motor te zitten, de laatste vijf wedstrijden werden niet gewonnen door Telstar. Wel werd er drie maal gelijk gespeeld. FC Volendam, dat afgelopen week de kwartfinale niet haalde van de KNVB beker staat derde. Telstar en FC Volendam zijn elkaar 34 maal tegen gekomen. Zestien maal won FC Volendam, tien maal won Telstar. Er kwam acht maal geen winnaar uit de bus.

Het duel begon gelijk al hard, in de eerste minuut werd een vrije trap gegeven aan Telstar, vlak daarna kwam FC Volendam dicht bij een doelpunt. In de zesde minuut kwam uit het niets een schot op doel van Telstar, dit leidde niet tot een doelpunt. Telstar leek de weg kwijt te raken al vrij vroeg in de wedstrijd waar Volendam er wel door kwam. Echt gevaarlijk werd het niet. Een slap schot op doel werd dan ook makkelijk gepakt door doelman Zonneveld van Telstar. Het was een wedstrijd die veel op het middenveld afspeelde, tot in de 26e minuut FC Volendam een vrije trap kreeg. Veerman maakt de 0-1 voor FC Volendam. Een echte oppepper in de westrijd was het niet, het bleef een westrijd met weinig benoemingswaardigeden.

Na rust drong FC Volendam aan en lukte het Telstar niet om uit te verdedigen. Dit lukte uiteindelijk wel, wat leidde tot een corner aan de andere kant van het veld. Daaruit werd bijna raak gekopt, de doelman van FC Volendam zag de bal naast zijn doel gaan. Het beeld van de eerste helft ging ook na rust door: Telstar kwam niet aan hun spel toe terwijl FC Volendam, dat nog moe leek te zijn van de bekerwedstrijd, het wel goed te vinden. In de laatste 20 minuten probeerde Telstar nog wat het kon, waar enkele kansjes uit kwamen, bij FC Volendam stond de verdediging goed werk te doen waarna de Volendammers hun score zouden kunnen verdubbelen. Dit gebeurde niet. In de laatste minuten van de wedstrijd was het nog even spannend, maar het eindsignaal besliste de wedstrijd op 0-1.

(Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen)
FC Volendam-speler Paul Kok en SC Telstar-speler Mohammed Ajnane. (Foto: ProShots/Martijn Buskermolen)

Jong Ajax 6 - 3 Almere City FC

De wedstrijd Jong Ajax - Almere City FC is een eenhaalwedstrijd van de vorige speelronde.

Stand Jupiler League speelronde 22 (Foto: FOK.nl)