Racetalent Verschoor begint weekeinde met vierde plek

Coureur Richard Verschoor is het derde weekeinde in de Toyota Racing Series uitstekend begonnen. Het 16-jarige Nederlandse toptalent reed op het circuit van Hampton Downs naar de vierde plek.

Het is het eerste weekeinde op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, nadat de eerste twee weekeinden op het Zuidereiland afgewerkt werden. De Australiër Thomas Randle veroverde de poleposition, maar hij verprutste zijn start. In de gladde eerste bocht gleden meer coureurs van de baan en de wedstrijdleiding besloot opnieuw te starten. Dit keer ging Ferrari-junior Marcus Armstrong voorbij aan Randle, wat de 16-jarige Nieuw-Zeelander de zege opleverde.

Verschoor vertrok vanaf de zevende plek en werkte zich prima naar voren, waarbij de vierde plaats het eindstation was. Op enkele seconden van de drie koplopers kwam de Nederlander als vierde over de streep, waarmee hij zijn royale leiding in het kampioenschap vasthoudt. Zaterdagavond- en nacht (Nederlandse tijd) staan de andere twee races op het programma op het circuit van Hampton Downs.