Shia LaBeouf hervat Trump-protest

Shia LaBeouf, de compleet geflipte acteur, heeft vrijdagochtend zijn publieke protest tegen Donald Trump hervat. De acteur werd donderdag gearresteerd na een handgemeen voor zijn demonstratie- en kunstinstallatie in New York. Hij had mensen geslagen die aangaven pro-Trump te zijn. Hij zat korte tijd vast maar verscheen vrijdagochtend weer voor de camera van zijn 'Hij zal ons niet verdelen'-project.

Het protest van de acteur bestaat uit een livestream die de komende vier jaar 24 uur per dag anti-Trump activisten moet tonen. Daarvoor bevestigde hij een camera aan de buitenmuur van een museum in New York, waar hij met medestanders sinds het aantreden van de nieuwe president bij toerbeurt "hij zal ons niet verdelen" schreeuwt. Vaak zelfs van kort bij in het oor van tegenstanders. Dat hij hiermee juist bijdraagt aan de verdeeldheid lijkt dit heldere licht, en topacteur van klassefilms als Transformers, niet te begrijpen.

LaBeouf werd donderdagochtend meegenomen door de politie op verdenking van mishandeling. Hij had een man in het gezicht geslagen en gekrabd. Op basis van de video daarvan kon de politie hem inrekenen. Na enkele uren werd hij weer vrijgelaten met een dagvaarding voor 4 april. Vrijdagochtend verscheen hij weer voor de camera van zijn livestream waar hij zich bij een kleine groep mede-demonstranten, die als een soort toverspreuk 'he will not divide us' blijven mompelen, voegde.

Na de foto enkele video's van het protest.

Shia LaBeouf hervat Trump-protest
Shia LaBeouf hervat Trump-protest (Foto: BuzzE)Shia schreeuwt in iemand's oor, want dat gaat verdeeldheid tegen. Ofzo...