Mercedes completeert DTM-veld 2017

Als laatste van de drie fabrikanten in de Deutsche Tourenwagen-Masters, de DTM, heeft Mercedes haar rijders gepresenteerd. De enige naam die al was gepubliceerd was die van Edoardo Mortara, de vicekampioen van vorig jaar, die na zes jaar Audi overstapt naar de concurrent.

In plaats van acht auto's per fabrikant, zullen Mercedes, BMW en Audi het in 2017 met zes rijders moeten doen en dus zaten de nodige coureurs op de schopstoel. Robert Wickens, Gary Paffett, Paul di Resta en Lucas Auer zagen hun stoeltje bij Mercedes behouden blijven. De laatste plek wordt opgevuld door Formule E-coureur Maro Engel, die na zes jaar terugkeert in de DTM. Twee races in de Formule E vallen samen met een weekeinde in de DTM en dus zal de Duitser dan moeten kiezen waar hij gaat rijden.

Felix Rosenqvist hoeft niet meer terug te keren bij Mercedes. De Zweed nam vorig jaar halverwege het seizoen het stoeltje van Esteban Ocon over, nadat de Fransman naar de Formule 1 vertrok. Ook vaste coureurs Maximilian Götz, Daniel Juncadella en Christian Vietoris kunnen op zoek naar ander werk. 

Het duurt nog even voor de DTM van start gaat: pas op 6 en 7 mei worden op de Hockenheimring de eerste races gereden. In principe zal alles weer live te zien zijn op ARD en Ziggo Sport.

Mercedes
Edoardo Mortara (Italië)
Robert Wickens (Canada)
Gary Paffett (Groot-Brittannië)
Paul di Resta (Groot-Brittannië)
Lucas Auer (Oostenrijk)
Maro Engel (Duitsland)

Audi
Mattias Ekström (Zweden)
Nico Müller (Zwitserland)
Jamie Green (Groot-Brittannië)
René Rast (Duitsland)
Mike Rockenfeller (Duitsland)
Loïc Duval (Frankrijk)

BMW
Marco Wittmann (Duitsland)
Timo Glock (Duitsland)
Augusto Farfus (Brazilië)
Bruno Spengler (Canada)
Tom Blomqvist (Groot-Brittannië)
Maxime Martin (België)