Van der Mark na Superbike-test: "We moeten een stap maken"

De eerste testdagen van het World Superbike-seizoen zitten erop. Op het circuit van Jerez de la Frontera werd het gas van de nieuwe motoren dinsdag en woensdag opengetrokken door de heren coureurs, waaronder de Nederlander Michael van der Mark. 

De Nederlander stapte van Honda over naar het Pata Yamaha team, waar hij Alex Lowes als teamgenoot heeft. In Jerez kreeg hij een eerste echte kans om de Yamaha R1 flink aan de tand te voelen en dat deed hij ook: Van der Mark kwam tot 145 ronden en zette in totaal de tiende tijd neer. Met 1:41,450 als snelste tijd was hij wel aanzienlijk langzamer dan Kawasaki-rijder Jonathan Rea, die met 1:39,809 de snelste tijd liet noteren. Met 1:40,600 was ook Lowes nog ruimschoots sneller dan de Nederlander.

Volgens Van der Mark waren het een aantal drukke dagen. "We hebben vooral woensdagochtend een grote stap vooruit gemaakt. Ik kreeg veel meer vertrouwen op de motor, die veel beter te besturen was", sprak hij. "Ik heb daarna nog wat dingen met het chassis geprobeerd om te kijken wat goed aanvoelde. We moeten nog wel een stap maken, maar ik denk dat het team hier veel data heeft verzameld om de motor nog verder te kunnen ontwikkelen."