Serena maakt einde aan sprookje Lucic-Baroni

Serena Williams heeft zich voor de 29e keer in haar carrière geplaatst voor de enkelspelfinale van een Grand Slam. De Amerikaanse rekende in de halve finales in Melbourne af met Mirjana Lucic-Baroni. 

De Kroatische Lucic-Baroni kende zo mogelijk het beste toernooi van haar leven. Op 34-jarige leeftijd sloeg ze zich voor het eerst sinds 1999 weer naar de halve finales van een Grand Slam en dat deed ze met overtuiging. Tegen Williams was de koek echter op. De nummer 79 van de wereld was niet opgewassen tegen de Amerikaanse nummer twee van de ranglijst.

Lucic-Baroni wist slechts drie keer haar eigen opslag te houden tegen het geweld van Williams, die zelf geen enkel breekpunt tegen kreeg. Na iets meer dan vijftig minuten zat het erop: 6-2, 6-1. Met haar 29e enkelspelfinale op een Grand Slam evenaart Williams de Australische tennislegende Margaret Court, die er 24 won. Williams kan in Melbourne haar 23e titel pakken. Steffi Graf (31), Chris Evert (34) en Martina Navratilova (32) hebben overigens nog altijd meer enkelspelfinales op hun naam staan.