Brawn terug in Formule 1 als sportief manager

Ross Brawn is na bijna drie jaar weer terug in de Formule 1. De inmiddels 62-jarige Brit is door de nieuwe bazen van de Formule 1 aangewezen als sportief manager, waarmee hij op sportief gebied de eindverantwoordelijke is. Chase Carey, de nieuwe grote baas van de F1, heeft Brawn aangewezen. Voormalig ESPN-vicepresident Sean Bratches wordt commercieel directeur in de F1.

Brawn is een bijzonder succesvol figuur in de Formule 1: met Benetton en Ferrari was hij als technisch directeur in totaal goed voor zeven constructeurstitels en in 2009 pakte Jenson Button namens Brawn GP de wereldtitel - terwijl het team de constructeurstitel veroverde. Brawn GP werd al snel Mercedes en Brawn hield het, naar verluidt door onenigheid met Toto Wolff en Niki Lauda, voor gezien. 

Sinds maandag is Liberty Media volledig eigenaar van de Formule 1 en de Amerikanen willen het een en ander omgooien. De hoogbejaarde Bernie Ecclestone werd na tientallen jaren op straat gezet, hoewel hij officieel nog 'erevoorzitter' is. "Het is geweldig om Ross terug te zien in de paddock", aldus Carey op de officiële site van de F1. "Ik heb nu al geprofiteerd van zijn enorme expertise en zijn adviezen", klinkt het lovend. Ook over Bratches is Carey positief: "Hij was de drijvende kracht achter ESPN's groei tot wereldwijde sportfranchise en zijn kennis op dergelijke vlakken zullen van onschatbare waarde blijken voor de Formule 1."