MotoGP-grootheid Rossi wil 24 uur van Le Mans rijden

Als het aan motorcoureur Valentino Rossi ligt gaat hij ooit nog eens de 24 uur van Le Mans rijden. Dat zei de veelvoudig wereldkampioen onlangs in een interview. 

Rossi heeft nog een contract tot en met 2018 bij het MotoGP-team van Yamaha, maar er wordt druk gespeculeerd over wat hij daarna gaat doen. "Een van mijn doelen is om de Dakar Rally te gaan rijden, maar dat is bijzonder moeilijk", vertelde Rossi. "Je moet erg goed voorbereid zijn. Ik zou het zeker in een auto doen, want op een motor is het wel erg gevaarlijk...we zullen zien." Het zou zeker niet Rossi's eerste rally zijn, want de Italiaan heeft onder meer in het WK rally hier en daar wel eens mee gereden.

Zijn eerste doel is echter niet de Dakar Rally, maar een andere legendarische race in de autosport: "Ik richt me meer op de 24 uur van Le Mans. Dat is mijn eerste doel, want op het circuit voel ik me toch beter. Als ik met de motoren stop heb ik er misschien de tijd voor." Over de klasse waar hij dan in uit zal komen kan natuurlijk alleen nog maar gespeculeerd worden. De GTE lijkt een optie, of misschien de LMP2. In theorie valt te hopen dat een van de grote teams een plekje in een LMP1-auto heeft, maar of dat ook daadwerkelijk kans van slagen heeft is nog maar de vraag.

Voor Rossi is het zeker geen onbekend terrein om op vier wielen over een circuit te razen. Vooral halverwege het vorige decennium testte hij nog wel eens een Formule 1-auto voor Ferrari en al jaren gaan er af en toe wat zeer voorzichtige geruchten over een overstap naar de F1. Il Dottore heeft er overigens geen spijt van dat hij die stap niet gemaakt heeft. "Na 2006 besloot ik in de MotoGP te blijven en won ik nog twee wereldtitels, had ik prachtige races en mooie gevechten en dus heb ik er geen spijt van."