Wanprestatie Los Angeles Lakers in Dallas

Kobe Bryant speelde op de dag af elf jaar geleden een historische wedstrijd. Tegen de Toronto Raptors scoorde de guard 81 punten. Het wordt gezien als één van de hoogtepunten in de geschiedenis van de Lakers. Gisteravond zorgden de Lakers voor weer een historische prestatie, maar ditmaal in negatieve zin. De ploeg verloor in Dallas met 73-122 van de Mavericks. Niet eerder in de 68-jarige clubgeschiedenis verloren de Lakers met zo’n groot verschil.

Verzachtende omstandigheden zijn er nauwelijks aan te voeren voor de ploeg uit Los Angeles. Ze speelden tegen een zwakke tegenstander, Dallas stond voor de wedstrijd gedeeld laatste in de Western Conference. Van een uitpuilende ziekenboeg is ook geen sprake. Point guard D’Angelo Russell miste de wedstrijd, maar Luol Deng, Nick Young en Larry Nance jr. keerden allemaal weer van blessures terug.

Om nog duidelijker te maken wat voor wanprestatie werd geleverd, de ruststand was 67-33. Op een gegeven moment had Dallas een voorsprong van 51 punten. De Lakers schoten 38 procent van het veld en slechts 14 procent van hun driepunters. Bij Dallas hoefde Dirk Nowitzki maar twintig minuten mee te spelen. De Lakers zakken met de nederlaag naar de laatste plaats in de Western Conference.

De Lakers in betere tijden. Kobe Bryant scoort 81 punten tegen de Toronto Raptors. Bron: YouTube.

Laten we het er maar op houden dat de spelers van de Lakers niet houden van een middagwedstrijd en liever de NFL play-offs wilden kijken. Deze play-offs waren overigens ook de reden dat er maar vier wedstrijden op het NBA programma stonden. Amerikaanse sporten passen hun schema’s waar mogelijk aan elkaar aan.

De Golden State Warriors hadden eerder op de avond geen kind aan de Orlando Magic. Klay Thompson en Stephen Curry maakten allebei zeven driepunters in de 98-118 overwinning. De op het oog eenvoudige overwinning legde toch een zwakte van de Warriors bloot. In het tweede kwart speelde Thompson een paar minuten met vier bankspelers. De Magic konden in die periode ongehinderd zestien punten op rij maken. In het reguliere seizoen is dit op te vangen, maar in de play-offs kan een zwakke bank dodelijk zijn.

Phoenix versloeg in Toronto de Raptors met 103-115. Eric Bledsoe, point guard van de Suns, speelde één van de beste wedstrijden uit zijn carriere. Met 40 punten en 12 assists voerde hij zijn ploeg aan. De laatste speler van de Suns die deze cijfers wist te produceren was Steve Nash.

De Minnesota Timberwolves wisten met een knappe comeback te winnen van de Denver Nuggets. De Wolves maakten in het vierde kwart een achterstand van negen punten goed en wonnen met 111-108. Karl-Anthony Towns bewees zijn waarde met 32 punten, 12 rebounds, 7 assists en 4 blocks. Rookie Kris Dunn mocht vanwege een blessure van Ricky Rubio voor het eerst starten. Met 10 punten, 8 rebounds en 9 assists deed hij dat niet onverdienstelijk. De Timberwolves hopen in Dunn, die een betere schutter is dan Rubio, de point guard voor de toekomst te hebben.