Red Bull-junior Verschoor pakt dubbele zege in Nieuw-Zeeland

Het Nederlandse autosporttalent Richard Verschoor laat zich vooralsnog meer dan uitstekend zien in de Toyota Racing Series. De 16-jarige rijder van het Red Bull-juniorprogramma komt in het Nieuw-Zeelandse kampioenschap uit voor Giles Motorsport en kende daar afgelopen weekeinde zijn tweede raceweek.

In de eerste race van het weekeinde op Teretonga Park kwam Verschoor als tweede over de finish, maar winnaar Thomas Randle kreeg vanwege een valse start een tijdstraf van tien seconden aan de broek. De tweede wedstrijd werd een drijfnatte aangelegenheid, die onder meer twee keer een rode vlag kende. De Braziliaan Pedro Piquet kwam er als eerste over de finish, op de voet gevolgd door Verschoor.

Polesitter Randle ging in de derde en laatste race van het weekeinde aan de leiding, maar de Nieuw-Zeelander viel na een flinke fout terug. Verschoor liet zien over prima regenkwaliteiten te beschikken door het hele veld op een hoop te rijden. De Indiër Jehan Daruvala bleef nog het dichtst in de buurt van de jonge Nederlander, maar ook hij moest al meer dan tien seconden toegeven. 

Na zes races gaat Verschoor aan de leiding van het kampioenschap, wat niet vreemd is gezien zijn resultaten: twee zeges, twee tweede plekken en een derde en vierde plaats. Randle volgt op 58 punten - podiumplekken leveren respectievelijk 75, 67 en 60 punten op - terwijl Piquet al 91 punten aan de broek heeft.

Komend weekeinde wordt het derde van vijf raceweekeinden verreden in de Toyota Racing Series. De jonge coureurs strijken dan neer op Hampton Downs voor wederom drie races.