Titelverdedigster Kerber kansloos onderuit op Australian Open

Voor Angelique Kerber zit de Australian Open er al op. De Duitse pakte vorig jaar in Melbourne nog haar eerste Grand Slam-titel ooit en werkte zich met onder meer winst op de US Open op naar de eerste plek van de wereldranglijst. 

Zondag kwam er echter een einde aan haar hoop om haar titel te verdedigen. Tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe, 35e op de ranglijst, kwam Kerber geen moment in haar spel. Vandeweghe pakte aan het eind van de eerste set twee breaks op rij en kwam zo op voorsprong, waarna ze in set twee haar service snel in moest leveren. Op 2-3 pakte ze die weer terug en gelijk daarna brak ze Kerber nogmaals, waardoor het na zeventig minuten al gedaan was: 6-2, 6-3.

Voor Sorana Cirstea kwam er een einde aan haar droomtoernooi. De Roemeense moest zich met precies dezelfde cijfers gewonnen geven tegen Garbiñe Muguruza: 6-2, 6-3. Venus Williams stuurde de Duitse Mona Barthel na een prima toernooi naar huis en deed dat eveneens in twee sets: 6-3, 7-5. Anastasia Pavlyuchenkova won een Russisch onderonsje met Svetlana Kuznetsova en ook in die achtste finale werden maar twee sets gespeeld: 6-3, 6-3.