Rook ook eens een joint van 2000 dollar

De Diaz-broertjes doen dat dus. De broers uit Stockton weten waar ze hun zuurverdiende geld voortaan kunnen uitgeven. In de coffeeshop c.q. medicijnwinkel met de welluidende naam California Herbal Remedies Shop in Los Angeles, rookten de MMA-vechters een joint in de vorm van een MMA-handschoen, belegd met goudfolie.


Fanmeeting met de broers Diaz (Bron: Youtube)

Zowel Nick als Nate Diaz staan bekend om hun voorliefde voor het roken van cannabis en Nick is onder andere in 2015 na zijn gevecht met Anderson Silva bestraft voor het gebruik van deze drug. Een excessieve schorsing van achttien maanden met bijbehorende exorbitante boete van 100.000 dollar volgde. Anderson Silva werd echter na datzelfde gevecht ook betrapt en wel op het gebruik van dronastolon. Silva gaf aan dat dit kwam door gebruik van erectiebevorderende middelen. Een jaar schorsing, teruggave van zijn 200.000 dollar winstbonus en nog eens een boete van datzelfde bedrag was zijn deel.

Inmiddels is de Nevada Athletic Commission (NAC) aan het onderzoeken of cannabis ondertussen niet eens geschrapt kan worden van de lijst met prestatiebevorderende middelen. De NAC is verantwoordelijk voor de regelgeving rond sportevenementen die in de staat Nevada gehouden worden en laat dat nou net de thuisbasis van de UFC zijn. Helaas is de World Anti-Doping Agency (WADA) het hier nog niet mee eens en als het erop aankomt, zal de UFC toch naar de WADA moeten luisteren. De WADA verzorgt de dopingcontroles bij de UFC, dus voorlopig zal de actie van de NAC nog weinig gevolgen hebben voor de vechters.


Nate (links) en Nick (rechts) in nuchtere tijden samen met Scott Coker (Foto: Getty)

"Wij zijn de gouden standaard hier in Nevada", aldus het hoofd van de NAC Anthony Marnell. "Wij lopen hiermee vooruit en ik begin hier liever nu al mee, dan dat we nog langer moeten wachten." Inmiddels is het gebruik van cannabis in de staat Nevada al legaal voor personen boven de 21 jaar. Een ander lid van de NAC, oogarts J.D. Carpenter, is zelf tegen het gebruik van cannabis, maar vindt cannabis geen prestatiebevorderend middel. Vandaar ook zijn goedkeuring voor deze regelaanpassing.

Inmiddels wordt de nieuwe regelgeving rond cannabis wel alvast ingebed in de nieuwe algemene regels van de NAC, de zogenaamde Unified Rules of MMA die zo rond april van kracht worden.