Verschoor naar Formule Renault 2.0

Richard Verschoor zal het komend seizoen in de Formule Renault 2.0 gaan racen. De 16-jarige Nederlander maakt onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull en zal gaan rijden voor MP Motorsport. Met dat team won hij vorig jaar de Noord-Europese en Spaanse Formule 4. Zijn nieuwe teamgenoot wordt de 16-jarige Amerikaan Neil Verhagen die ook Red Bull Junior is.

Verschoor noemt de overstap naar de Formule Renault 2.0 een logische. "F4 met MP en de KNAF is echt een goede beslissing geweest voor mijn debuutseizoen in de autosport: ik heb me er geweldig mee in de kijker gereden. Het was daarom snel duidelijk wat ik in 2017 ging doen. In overleg met Red Bull heb ik opnieuw gekozen voor MP. Ik heb veel vertrouwen in het team en daarom kijk ik ook uit naar het komend seizoen. Ik heb deze winter genoeg testkilometers gemaakt in de Formule Renault-auto. Het doel is opnieuw om te winnen, al besef ik wel dat het nu dubbel lastig wordt tegen jongens die in hun tweede of derde seizoen Formule Renault zitten."

De Nederlander zit deze winter allerminst stil, want naast het voorbereiden op zijn nieuwe raceklasse komt hij ook nog uit in de Toyota Racing Series. In dit Nieuw-Zeelandse kampioenschap gaat hij na een raceweekend aan de leiding. Komend weekend zal hij racen op Teretonga Park.