Resident Evil 7 is Play Anywhere-titel

Xbox-topman Phil Spencer heeft op Twitter bevestigd dat het aankomende Resident Evil 7: Biohazard een Play Anywhere-titel is. Geheel onverwachts is het niet omdat kortgeleden al bekend werd dat de game cross-save ondersteunt, dus dat je savegames tussen pc en Xbox One uitwisselbaar zijn.

Het is opmerkelijk omdat Resident Evil 7 geen first-party-titel is. Het is de eerste titel van een derde partij die wordt geïntroduceerd in het Play Anywhere-programma. Met Play Anywhere hoef je een game maar één keer te kopen waarna het werkt op zowel Xbox One als pc. Ook biedt het voor enkele titels, zoals Gears of War 4, de mogelijkheid om lokaal samen te spelen (cross-play) op pc en Xbox One.

Resident Evil 7: Biohazard komt op 24 januari uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Het nieuwe deel uit de horror-franchise gooit het over een andere boeg. Niet langer schiet je je een weg door hordes zombies, maar dit keer heb je meer een onderzoekende rol waarbij de manier van spelen een stuk terughoudender is. Minder actie maar geen gebrek aan spanning en schrikmomenten. De FOK!-review van Resident Evil 7 is in behandeling, houd de site in de gaten als je benieuwd bent naar onze kritieken.