Solberg met Volkswagen in WK rallycross

Voormalig wereldkampioen rally en tweevoudig wereldkampioen rallycross Petter Solberg neemt komend seizoen met Volkswagen deel aan het WK rallycross. Zijn teamgenoot wordt Johan Kristoffersson, vice-kampioen van 2016.

Afgelopen drie seizoenen nam Solberg met zijn eigen Petter Solberg World RX team deel aan het WK. Met een Citroën DS3 won de Noorse coureur de WK-titel van 2014 en 2015. Afgelopen seizoen werd hij vierde in de eindstand.

De 28-jarige Kristoffersson nam afgelopen jaren deel aan het WK met een in eigen beheer ontwikkelde Volkswagen Polo en scoorde daarbij de afgelopen twee seizoenen een derde en tweede plaats in de eindstand.

Solberg en Kristoffersson in gevecht (Bron: Youtube)

Solberg: "Dit is een droom. Met ondersteuning van Volkswagen Zweden en topcoureur Johan Kristoffersson als mijn teamgenoot is alles mogelijk. Vanaf de start richten wij ons op het winnen van het kampioenschap. Dit is mijn prioriteit: Ik wil dit winnen voor mijn PSRX team en voor Volkswagen Zweden."

De 600 pk sterke Volkswagen Polo RX Supercars zijn ontwikkeld door Volkswagen Motorsport in Duitsland, maar worden tijdens het seizoen ingezet door het eigen team van Solberg. Volkswagen Motorsport zal gedurende het seizoen wel voor technische ondersteuning zorgen.