Creatieve geest komt met walgelijke PS4-controller

Er zijn al veel verschillende custom controllers in de omloop, maar af en toe komen er exemplaren langs die zich distantiëren van de rest. Niet per se vanwege de schoonheid of de voortreffelijke kleurencombinaties, maar puur omdat ze opvallen. Zo ook de Resident Evil-controller die de Roemeense knutselaar Vulpe Andrei maakte.

De Dualshock 4 die Andrei bewerkte valt op door de afgrijselijke details. Zo zijn de knoppen van de d-pad bebloede tanden, bestaan de trigger-knoppen uit smerige, afgebroken vingers en heeft de controller bumper-knoppen in de vorm van oogballen. Verder zijn de standaardknoppen kogelhulzen en is de controller bezaaid met bloedspatters en sneeën.

Helaas worden de controllers niet in bulk verkocht omdat ze met de hand ontworpen worden. Andrei: "Ik hoop de controllers die ik maak te kunnen verkopen maar ze zijn vooral voor het vertoon aangezien ze niet erg comfortabel in de hand liggen vergeleken met het reguliere model". Hij is verder van plan om nog een Xbox One-controller te maken met een For Honor-thema, en bewerkte eerder al andere controllers waaronder één met een Battlefield 1-thema. Zijn werk kun je bekijken op zijn facebook-pagina.