Hogenkamp boos over communicatie Haarhuis: "Onbegrijpelijk"

Tennisster Richel Hogenkamp is door Fed Cup-captain Paul Haarhuis uit het team gezet. Ze wordt vervangen door Michaëlla Krajicek, maar vooral de manier waarop Haarhuis het gecommuniceerd heeft zit Hogenkamp verre van lekker.

De tennisster geeft aan dat het een flinke verrassing voor haar was toen ze maandag het nieuws kreeg. "In Melbourne heb ik Paul vier dagen lang gezien en heb ik er niks over gehoord. Geen twijfels, vragen of een gesprek, niks", aldus Hogenkamp, die in Melbourne was voor de Australian Open. "Na één dag in Nederland hangt hij vervolgens ineens aan de telefoon, onbegrijpelijk", zegt ze in gesprek met REGIO8.

Hogenkamp is herstellende van een polsblessure en snapt niet dat Haarhuis in Melbourne niet gewoon met haar is komen praten. "Dan had hij kunnen weten dat ik over twee weken wedstrijdfit ben als het zo door gaat. Misschien is het dan een risico om je eerste wedstrijd gelijk in de Fed Cup te spelen, maar de andere meiden hebben ook nog maar één of twee wedstrijden gespeeld dit jaar. Dat was voor mij vrij apart."

Vorig jaar maakte Hogenkamp deel uit van het zeer succesvolle Nederlandse team, dat het zelfs schopte tot de halve finales. "De andere meiden waren ook verbaasd. Ik vind het erg jammer dat ik nu niet meer bij het team ben." Ze verwacht zelf over drie weken, als de Fed Cup 2017 begint, 'gewoon' een ander toernooi speelt. "Ik vind het gewoon belangrijk dat ik zelf fit ben en dan staat die Fed Cup maar op een lager pitje dan mijn eigen carrière."

Het is overigens niet de eerste keer dat Hogenkamp merkt dat de communicatie binnen het team niet helemaal soepel loopt. "In de afgelopen jaren bleek dat de communicatie toch wel eens een lastig verhaal is. Dingen gaan nu dus ook niet helemaal zoals ze moeten gaan of zoals het misschien netjes is naar je spelers toe, dat is gewoon jammer."