Meer game-ontwikkelaars voor VR dan Xbox One

Gisteren presenteerde de Game Developers Conference het rapport State of the Game Industry waarin de resultaten staan van een onderzoek dat gehouden werd tijdens de Game Developers Conference (GDC) van 2016. Het rapport is opgemaakt op basis van 4500 respondenten.

Onder andere wordt gevraagd voor welk platform men op dat moment een game in ontwikkeling had. 24% van de respondenten gaf aan een VR game in ontwikkeling te hebben terwijl de Xbox One niet verder kwam dan 22%. Voor de PS4 gaf 27% aan een game in ontwikkeling te hebben, door de PSVR heeft dit platform het voordeel dat VR niet per se marktaandeel afsnoept. Binnen het VR segment krijgt de HTC Vive de meeste aandacht.

PC/Mac is weer dominant in de cijfers, maar liefst 53% geeft aan te ontwikkelen voor PC of Mac. Pas na een straatlengte voorsprong wordt dit gevolgd door de mobiele games waarvoor 38% zegt te ontwikkelen. Binnen de mobiele markt was er een opvallende verandering, voor het eerst gaven meer ontwikkelaars aan voor Android (54%) te ontwikkelen dan voor iOS(51%).