Seizoen wéér vroegtijdig voorbij voor skiër Svindal

Voor skiër Aksel Lund Svindal is het seizoen weer eens vroegtijdig tot een einde gekomen. De Noorse snelheidsspecialist is onder het mes gegaan en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

"Daar gaan we weer...", opende Svindal dinsdag op Facebook. "Al sinds de afdaling in Val Gardena heb ik een raar gevoel in mijn knie, alsof er iets niet klopte.We konden het niet echt vinden, maar na de trainingsruns in Wengen was ik er zeker van: er klopte iets niet en we moesten er iets aan doen."

Svindal besloot voor een operatie te gaan en daaruit bleek dat een meniscus niet meer vast zat aan het bot. "Een meniscus die niet vast zit betekent dat 'ie niet functioneert en een niet functionerende meniscus betekent dat elke landing en elke hobbel pijn doet", legt de Noor uit. "Het goede nieuws is dat de kans groot is dat dit volgend seizoen veel beter zal zijn. Het slechte nieuws is dat het betekent dat ik voor dit seizoen klaar ben, dat klinkt bekend..als het echt helpt is het het echter volledig waard", sluit hij af.

Svindal heeft dit seizoen door eerder blessureleed welgeteld vier wedstrijden achter de rug: een super-G en afdaling in Val Gardena en hetzelfde in Val d'Isère, met drie podiumplekken tot gevolg. Vorig seizoen ging hij in januari in Kitzbühel hard onderuit, waardoor zijn seizoen ten einde kwam, en in het seizoen daarvoor deed hij alleen aan twee wedstrijden op het WK mee.