Karlovic wint monsterpartij op Australian Open

Op de Australian Open is op het moment een heuse monsterpartij bezig. In de eerste ronde staan Ivo Karlovic en Horacio Zeballos tegenover elkaar en de twee lijken elkaar bijzonder weinig ruimte te geven. 

Zeballos, de nummer 68 van de wereld, won de eerste set in een tiebreak en de tweede set met 6-3. Vervolgens kwam servicekanon Karlovic echter op dreef en met 7-5 en 6-2 trok hij de stand weer gelijk. De vijfde set is inmiddels al meer dan twee uur bezig. Het staat op het moment van schrijven 18-18, met Karlovic aan service.

De Kroatische nummer 21 van de wereld heeft al 67 aces geslagen, nog elf verwijderd van zijn persoonlijk record. Buiten dat record sloegen slechts twee spelers ooit meer aces in één wedstrijd: Nicolas Mahut en John Isner kwamen in 2010 op Wimbledon tot 103 en 113 aces in hun legendarische, meer dan elf uur durende wedstrijd. 

De wedstrijd is live te kijken op Eurosport 2 en via de Eurosport Player.

Update 12.02 uur

Zeballos heeft - met pijn en moeite - zijn service weer gehouden, waardoor het in de vijfde set inmiddels 20-20 staat. Aangezien er dus nog minimaal twee games gespeeld worden betekent het dat we minstens aan de 84 games gaan komen in de wedstrijd en dat is een nieuw Australian Open-record. In 2003 speelden Andy Roddick en de Marokkaan Younes El Aynaoui in de kwartfinales een partij die na 83 games beslist werd.

Update 12.12 uur

Karlovic heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Bij 21-20 ging het voor Zeballos fout op diens service: hij schonk de Kroaat twee matchpoints en op het tweede sloeg Zeballos de bal zelf ver buiten. Karlovic won de vijfde set met 22-20 en na 5:14 uur mag hij als winnaar gaan douchen. Hij kan 75 aces bijschrijven en komt dus drie stuks tekort voor een evenaring van zijn persoonlijk record. 

Karlovic wint monsterpartij op Australian Open (Pro Shots / Action Images)
Karlovic wint monsterpartij op Australian Open (Pro Shots / Action Images)