Haase na vijfsetter uitgeschakeld op Australian Open

Voor tennisser Robin Haase zit het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar er weer op. De Hagenaar kon na een kleine drie uur in de eerste ronde zijn spullen weer bij elkaar rapen. De Duitse tiener Alexander Zverev, een van de grootste talenten in de sport, bleek niet geheel onverwacht een maatje te groot: 2-6, 6-3, 7-5, 3-6 en 2-6.

Haase begon zijn toernooi in stijl door zijn eerste twee servicegames gelijk in te leveren en de set met 2-6 te verliezen. Vervolgens herpakte hij zich echter uitstekend en met 6-3 en 7-5 kwam hij zowaar op voorsprong in de wedstrijd. Een vroege break in set vier leek Haase, de mondiale nummer 57, mogelijk richting een verrassing te kunnen helpen, maar dat zat er toch niet in. De 19-jarige Zverev knokte zich terug en won de set, waarna de beslissende set een kopie werd van de eerste: Haase leverde zijn eerste twee servicebeurten direct in en verloor de set met 2-6. 

Voor Haase is het inmiddels de negentiende keer in 32 pogingen dat hij op een Grand Slam-toernooi in ronde één uitgeschakeld wordt. In Melbourne heeft hij zich nu al zes jaar op rij niet op meer dan één wedstrijd hoeven voorbereiden. 

Haase na vijfsetter uitgeschakeld op Australian Open (Pro Shots / Action Images)
Haase na vijfsetter uitgeschakeld op Australian Open (Pro Shots / Action Images)