'Aussie' (17) verrast op Australian Open

De Australische tennisser Alex de Minaur heeft in de eerste ronde van de Australian Open voor een mooie verrassing gezorgd. De pas 17-jarige debutant, in Melbourne aanwezig dankzij een wildcard, vocht zich in bijna vier uur langs de Oostenrijker Gerald Melzer.

De Minaur leek inspiratie te halen uit de aanwezigheid van zijn grote held, Davis Cup-captain Lleyton Hewitt. Die zag hoe de tiener in de vierde set een matchpoint overleefde en vervolgens de tiebreak domineerde, waarna hij Melzer in de vijfde set kansloos liet: 5-7, 6-3, 2-6, 7-6 (2), 6-1.

"Ik kan echt niet beschrijven hoe ik me op het moment voel...het is het beste moment van mijn leven", stamelde De Minaur na afloop. "Ik heb nog nooit zo'n ongelooflijke ervaring met het publiek en alles erbij gehad. Ze maakten zoveel herrie, ik ben er zeker van dat zij me door de wedstrijd heen hebben gesleept. Ik wilde voor elk punt vechten."

In de tweede ronde moet De Minaur het opnemen tegen het Amerikaanse servicekanon Sam Querrey. "Waarschijnlijk ga ik gewoon proberen om zijn services terug te slaan en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik ga mijn eigen spel spelen en heb nu al zin om weer de baan op te gaan."