Nioh is klaar en krijgt gratis DLC

Uitgever Koei Tecmo heeft laten weten dat het spel Nioh goud is gegaan, kortom, de schijfjes worden vanaf nu gedrukt. Daarnaast komt er gratis DLC waarin er een PvP-modus toegevoegd wordt.

Nioh krijgt een player-versus-player modus vlak na de launch. Director Yosuke Hayashi geeft aan dat er ook een seizoenspas beschikbaar is waarmee je drie grote content-updates op korte termijn krijgt.

Het verhaal speelt zich af in 1600, net na de oorlog; de Sengoku-periode in Japan. Het land is compleet verwoest en de overlevenden hebben een nieuw probleem. Yokai, bovennatuurlijke wezens, veroveren het land van de rijzende zon. Jij speelt William, een blonde Europeaan die bedreven is met het zwaard. Je trekt door Japan, en zult moeten vechten tegen deze Yokai. Sommige zullen je helpen met hun krachten, maar de meeste wezens zullen je aanvallen. Niet alleen Yokai vallen je lastig, ook bandieten en andere samurai hebben het niet zo op buitenlanders. Het is geen hack en slash-game, maar eerder te vergelijken met de Dark Souls-games waarin je ook moet opletten en niet te gretig moet zijn, want ander is het game-over. Een preview van de game is hier te lezen.

Nioh komt 8 februari uit op PlayStation 4.