Sylvana Simons presenteert lijst Artikel 1

De op een polariserende leugen betrapte Sylvana Simons heeft maandag de lijst met kandidaten van haar nieuwe partij Artikel 1 voor de Tweede Kamerverkiezingen gepresenteerd. Ze deed dat in het televisieprogramma RTL Late Night.

Na lijsttrekker Simons staat Fatima Faïd, raadslid van de Haagse Stadspartij, op twee en Brigitte Sins op drie. Oud-SP'er Anja Meulenbelt is lijstduwer op de twintigste plek.

Sylvana Simons vertrok in december op nogal achterbakse wijze bij de politieke partij DENK en begon stiekem haar eigen partij. Ze kon zich plotseling niet meer vinden in de koers van DENK en was teleurgesteld in de omgang met haar. DENK-campagneleider Ian van der Kooye vertrok samen met Simons en staat nu op nummer zes op de lijst van Artikel 1.

Update 0740 uur:
Hoofdpunten van de nieuwe, zoveelste splinterpartij zijn het bevorderen van gelijkwaardigheid en het tegengaan van discriminatie. Sylvana zelf, die nogal wat antigeluid laat horen over alles waarover ze denkt een mening te hebben, zegt 'helemaal klaar te zijn met haat en negativiteit'. Of dat betekent dat ze de haat en negativiteit tegen zaken als het Sinterklaasfeest ook achterwege laat zal de tijd ons leren.

Artikel 1
Artikel 1