Manchester United knokt zich in slotfase naast Liverpool

Manchester United heeft ervoor gezorgd dat Chelsea een nieuwe grote stap richting de landstitel kan zetten. De club hield Liverpool in toom. Het werd 1-1. Manchester United is de ploeg in vorm op dit moment in de Premier League. Tegen het Liverpool van trainer Jurgen Klopp was het echter niet gezegd dat de club zomaar zou winnen. De Reds verdedigden de tweede plek, maar waren de laatste twee wedstrijden uit vorm.

Ook op Old Trafford had Liverpool het lastig. Manchester United kwam als betere ploeg voor de dag, maar de mannen van Klopp pakten de voorsprong. Daarbij had het veel te danken aan United-middenvelder Paul Pogba.

Na een corner van Liverpool raakte de Fransman de bal met zijn hand in het eigen strafschopgebied. James Milner zette Liverpool uit de daaropvolgende penalty op voorsprong.

Liverpool bleef na de rust op de counter loeren. Het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker van United. Die kwam er ook met dank aan Zlatan Ibrahimovic. De Zweed was scherp toen een kopbal van Marouane Fellaini op de lat belandde. Uit de rebound bracht hij United een punt, waardoor Chelsea nu steviger aan kop staat in de Premier League.