Cavani: "Laat PSG maar spits halen"

Edinson Cavani stelt zich strijdvaardig op voor de komst van een nieuwe spits bij Paris Saint-Germain. Hij is niet bang voor zijn basisplaats. De nieuweling moet als stand-in gaan fungeren voor Cavani. Na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United is er geen opvolger gehaald.

Cavani scoorde tot dusver dit seizoen achttien keer in zeventien wedstrijden. Hij is dan ook niet bang voor de concurrentie. Of het nu Cristian Benteke, Michy Batshuayi of Iago Aspas wordt, die op het lijstje met eventuele versterkingen voorkomen.

"Laat de club maar een nieuwe spits halen", zegt Cavani op een evenement van zijn sponsor Nike. "Het is niet aan mij om te zeggen of ze dat wel of niet moeten doen. Mijn doel blijft hetzelfde: voetballen, trainen en mezelf voorbereiden op de volgende wedstrijd."

"Elk weekend strijdt iedereen om een plekje in de basisopstelling. Dat is normaal bij een club als deze. Het is belangrijk dat er veel spelers met kwaliteit rondlopen, zodat de trainer genoeg mogelijkheden heeft. Ik heb vaker meegemaakt dat ik veel speelde en er versterkingen werden gehaald. Dat is allemaal goed afgelopen."