Barreda wint etappe, Sunderland dicht bij eindzege

Joan Barreda Bort heeft de elfde en voorlaatste etappe van de Dakar editie 2017 op zijn naam geschreven. De Spanjaard was 1.50 minuten sneller dan Paulo Goncalves en 5.38 minuten sneller dan Adrien van Beveren. Beste Nederlander was Maikel Verkade met een uur achterstand, een plaats voor Robert van Pelt.

Klassementsleider Sam Sunderland hield met 9.15 minuten verlies de schade beperkt en is nu dicht bij zijn eerste eindzege. Omdat er morgen richting Buenos Aires nog slechts een korte special van 64 kilometer op het programma staat kan er weinig meer gebeuren.

In het klassement heeft Sunderland een voorsprong van 33 minuten op Matthias Walkner en 37 minuten op Gerard Farres Guell. Laatstgenoemde heeft 48 tellen op nummer vier Van Beveren, waardoor het om deze positie morgen nog zal gaan spannen. Van Pelt is op plek 43 met ruim negen uur achterstand de beste Nederlander.

Quads
De dagzege bij de quads is naar klassementsleider Sergey Karyakin gegaan. De Argentijn Daniel Domaszewski werd op ruim 20 minuten tweede, vlak voor de Pool Rafal Sonik. Kees Koolen was de beste Nederlander op plek vijf met bijna veertig minuten achterstand.

Karyakin heeft in het klassement 1.16 uur voorsprong op nummer twee Ignacio Casale die vandaag veel tijd verloor. Pablo Copetti is op ruim vier uur de nummer drie. Koolen is beste Nederlander op plek vijftien met negentien uur achterstand. Bastiaan Nijen Twilhaar staat hier een plekje achter.