NBA: Nuggets winnen in Londen van Pacers

De O2 Arena in Londen was vandaag het strijdtoneel van een NBA wedstrijd. In haar pogingen om de sport wereldwijd populairder te maken plant de NBA jaarlijks een aantal wedstrijden buiten de VS en Canada. Sinds 1993 wordt ook Londen aangedaan.

Dit jaar was het aan de Indiana Pacers en de Denver Nuggets om de oceaan over te vliegen en de sport te promoten. Als onderdeel van hun promotietour gingen de Nuggets op bezoek bij Arsenal, werden er shirtjes uitgewisseld en mocht Paul George een fotoshoot doen voor de Houses of Parliament. Desgevraagd vertelden de spelers maar al te graag hoe fantastisch ze het in Londen vonden.

De O2 Arena stroomde vol met mensen die tot 500 pond hadden betaald voor een kaartje. Thierry Henry, Michael Ballack en Dele Alli zaten courtside. Jan Vertonghen mocht nog even met de spelers op de foto en de NBA presenteerde Mesut Özil en Ellie Goulding als in-crowd celebrities.

Vooraf werden de Indiana Pacers als favoriet bestempeld. De ploeg had de laatste vijf wedstrijden gewonnen en heeft in Paul George een All Star. Denver verloor juist vijf wedstrijden op rij. De ploeg heeft een jonge selectie met een aantal jonge spelers die zich niet moeten bewijzen. Center Nikola Jokic en point guard Emmanuel Mudiay worden als grootste talenten beschouwd.

De wedstrijd zelf begon prima. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en na 12 minuten was de stand 30-29 voor Denver. In het tweede kwart wisten de Nuggets een klein gaatje te slaan. Met een voorsprong van 67-56 kon de ploeg gaan rusten. Nikola Jokic en Wilson Chandler hadden opdat moment voor Denver 9 punten gemaakt.

In het derde kwart ging voor Indiana alles mis. De ploeg leed vaak onnodig balverlies en de schoten vielen niet. Denver speelde als een goed geoliede machine en nam een grote voorsprong. Het werd al snel duidelijk dat de Nuggets gingen winnen en de ploegen besloten de verdediging te laten varen en het publiek een show te geven.

Een serie alley oops, gewone dunks en driepunters bracht de fans in vervoering. De toeschouwers in de O2 Arena die op een hoge score hoopte kregen waar voor hun geld, Denver won uiteindelijk met 140-112.

Nuggets spelen met de Pacers.Bron: YouTube

Beste speler op het veld was waarschijnlijk Nikola Jokic. De jonge center van de Nuggets heeft sinds kort een basisplaats in de ploeg en maakt vooral indruk met zijn passes en spelinzicht. De Serviër eindigde met 22 punten, 10 rebounds en 7 assists.

Bij de Pacers stelde Paul George teleur. De forward mist tien van zijn twaalf schoten en hij eindigde met tien punten. C.J. Miles werd topscorer met 20 punten al kwamen deze grotendeels in de fase dat de wedstrijd al was beslist.