FOK! Wat een weer: Noordwesterstorm

Goedemorgen!

Gisteren was het zowaar een mooie dag. De zon scheen (voor de tijd van het jaar) uitbundig door heel Nederland. Tegen de avond was het dan tijd voor een groot regengebied waarbij het aardig doorregende.

Die regen is later overgegaan in (natte) sneeuw. Met uitzondering van het noordwesten kan het best dat de sneeuw aardig is blijven liggen, waarbij een sneeuwdek tot zo'n 5 centimeter kan zijn ontstaan. In Limburg waren er daarbij ook zware windstoten tot ongeveer 75 km per uur en in Zeeland kwam het wel tot 80 a 90 km per uur. Deze sneeuw trok langzaamaan richting Duitsland.

In Arnhem ligt momenteel 12 centimeter sneeuw. Maar ook uit Twente, de Achterhoek en de Veluwe komen meldingen van ruim 10 centimeter.

Vandaag is het wisselend bewolkt met winterse buien met aan de kust kans op onweer. Vanmiddag trekt er neerslag van noordwest naar zuidoost over het land. Het kwik stijgt tot 5 graden en de wind neemt toe tot vrij krachtig, aan de kust stormachtig met mogelijk enige tijd noordwesterstorm. Aan de kust komen daarbij ook zware windstoten voor tot 75 a 90 km per uur en wellicht zelfs zwaarder, maar ook het binnenland ontkomt niet aan stevige wind met later op de dag regen of natte sneeuw.

Het weekend blijft wisselvallig, vanaf maandag krijgen we rustiger winterweer met beduidend lagere temperaturen.

Zon op / onder / zonkracht 
Zon op: 08:41
Zon onder: 16:54
Zonkracht: 1 / 1
 
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1911 Een man hakt met een schoenmakersmes in op het schilderij De Nachtwacht.
1916 Door een zware storm breekt de Zuiderzeedijk op drie plaatsen door.
1930 De Mickey Mousestrip wordt voor het eerst uitgebracht.
1958 De Smurfenstrip wordt voor het eerst uitgebracht.
1957 Het speelgoedbedrijf Wham-O produceert de eerste frisbee.
2004 Op het Terra College in Den Haag schiet de 17-jarige leerling Murat Demir conrector Hans van Wieren dood.

 

Spoorlijn bij de Duitse grens in de buurt van Elten (Foto: ToT)
Spoorlijn bij de Duitse grens in de buurt van Elten (Foto: ToT)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!