Trein uit de rails door geldautomaat

Een goederentrein is de afgelopen nacht ontspoord omdat criminelen een geldautomaat op de rails hadden gegooid. Omstreeks half 3 hebben ze de geldautomaat uit het station van Dinslaken gestolen en op de rails gegooid, waarschijnlijk in de hoop dat ze na de botsing het geld eruit konden halen. De geldautomaat weegt zo'n 500 kilo en er zat zo'n 25.000 euro in.

Door de botsing met de automaat ontspoorde de locomotief die vanuit Nederland onderweg was richting Oberhausen. In de wagons zaten gevaarlijke stoffen, waaronder vloeibaar gas. Volgens de politie is de schade aan de automaat zo'n 20.000 euro, de schade aan de bovenleiding bedraagt naar schatting zo'n 100.000 euro en die van de locomotief zo'n 500.000 euro. Of het railbed, de rails en de wagons beschadigd zijn moet nog bekeken worden.

Door de klap is de geldautomaat open gegaan en is er geld over de rails verspreid. De daders zijn er echter zonder geld vandoor gegaan. De machinist zag de automaat wel liggen en heeft nog geremd maar kon de botsing niet meer voorkomen. Het personeel bleef ongedeerd.

Update 20:00 uur:
Volgens Deutsche Bahn moet de rails over een lengte van 200 meter worden vervangen. Ook moeten er 1700 bielzen worden vervangen en moet het perron gedeeltelijk worden vernieuwd. De herstelwerkzaamheden duren tot maandagmorgen.