Bertens en Haase sneuvelen in kwartfinales

Tennisster Kiki Bertens is er verrassend genoeg niet in geslaagd om de kwartfinale van het WTA-toernooi in Hobart te bereiken. De als eerste geplaatste Nederlandse (WTA-22) was niet opgewassen tegen de Belgische Elise Mertens (WTA-127): 2-6 en 5-7.

Na de aanfluiting van gisteren leek Mertens de knop omgezet te hebben en de Belgische legde Bertens het vuur aan de schenen. De Nederlandse had in de eerste set geen antwoord op het spel van haar tegenstandster. In de tweede set kwam Bertens met 5-3 voor en kreeg twee setpunten. Die liet ze liggen, waarna de partij door Mertens beslist werd.

Robin Haase mocht in Auckland in actie komen en klopte in de tweede ronde verrassend David Ferrer. De Nederlander (ATP-58) was op het Nieuw-Zeelandse hardcourt vandaag echter niet opgewassen tegen João Sousa (6-3 en 6-2). De Portugees (ATP-44) had de Nederlander tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro al de voet dwarsgezet en deed dit ook vandaag. Zijn service liep uitstekend en Haase liet de kansen die hij in de tweede set kreeg onbenut.

Bertens en Haase kunnen zich nu op gaan maken voor de Australian Open die maandag van start gaan. Bertens is bij dit toernooi als negentiende geplaatst.